Nytt fra Klubbene

Trykk på pilen øverst til høyre om du ikke får fram bildene.

Ludwig Iversen æresmedlem i Oslo

Ludwig_portrait_sm
portrettet_presenteres
triumvirate_pluss_portrett
surprise
under_overrekkelsen

Oslos Ellen Marie Arefjord leder forteller:


Styret i Presseveteranene i Oslo og Akershus har i noen måneder "gått bak ryggen" på klubbens sekretær, Ludwig Iversen (89). For da han, på et styremøte tidlig i høst, spurte om vi skulle ha en kåsør eller noe form for underholdning på julegildet 28. november 2019, snakket vi det bort. For her hadde vi avtalt, oss imellom, at den store overraskelsen denne kvelden skulle være at Ludwig ble utnevnt til æresmedlem.

Heldigvis kjøpte han alt vi sa, at vi denne gangen ville la julegildet gå sin gang, uten noe spesielt på programmet. Det holdt at vi hygget oss i eget selskap, mente vi. Og så var saken tilsynelatende ferdig snakka.

Derfor var det en sann glede å se hvor overrasket Ludwig ble. Han var nærmest "blek og fattet" da vi først sang en spesialskrevet sang til ham, på melodien "Norge (Ludwig!) i rødt, hvitt og blått". Akkompagnert av vår hyggepianist Finn Stoveland.

Og etter sangen fulgte tildelingen av hederstittelen æresmedlem. En verdig påskjønnelse av vår kjære, og særdeles dyktige sekretær, som fyller 90 år den 14. februar 2020. Klubbens aller første æresmedlem.

Vi hadde rett og slett lyst til å gjøre stas på ham, og gi uttrykk for hvor imponerte vi er over alt arbeidet han utfører, hvordan han følger opp, er á jour, og arbeider raskt. I sin høye alder! Rett og slett storartet.

Nestleder Terje Helsingeng fikk idéen med å la VG's avistegner Harald Nygård lage et portrett som er aldeles fabelaktig flott. Portrettlikheten er enestående. Dette ER Ludwig. Også (fjær)penn og kamera er med. Et herlig bilde, som man blir i godt humør av å se på.

Terje kunne også fortelle de tilstedeværende at tegneren Nygård har løst minst 40 kriminalsaker, ved at hans tegninger var så detaljrike og riktige at politiet lett fant frem til gjerningsmennene. Nå vet Ludwig Iversen både at han blir satt stor pris på, og han kan også nyte det som følger hederstittelen. For som æresmedlem slipper han å betale for noe som helst, som har med aktivitet i Presseveteranene i Oslo og Akershus å gjøre. Så lenge han lever!

Alle som var til stede på årets julegilde, 37 personer, frydet seg over det overraskende innslaget på Frogner seniorarena, som er nytt navn på eldresenteret på Majorstuen.


Gratulerer, kjære Ludwig! Dette fortjente du!

Alle Bilder: Harry Thomas Cleven